Node 9

Kontakta oss gärna!

Har du frågor om våra produkter, synpunkter eller feedback på en produkt du har använt, eller någon typ av problem i samband med köp hoppas vi att du kontaktar oss!

E-mail: kundtjanst@grapevine.nu
Vi finns alltid tillgängliga på mail, även kvällar och helger, och försöker alltid ge dig ett snabbt svar.

Telefon: 040-35 48 35
Under kontorstid, vardagar 8.30-16.30 med lunchstängt 12-13.

Kanske kan vi svara på din fråga redan nu? Här finns svar på de 5 vanligaste frågorna:

– Hur lång tid tar det innan jag får min produkt?
Produkten levereras med e-mail och normalt sett ska du ha den i din mailbox någon minut efter beställning. Kommer produkten inte fram, kolla i skräpposten.

– Jag har inte fått mailet med min produkt, vad ska jag göra?
Då har något gått snett, maila oss så skickar vi produkten igen.

– Jag har inte fått mitt paket på posten?
Det beror på att alla våra produkter levereras som en pdf-fil med e-mail. Kolla din mailbox, vid beställning ska du ha fått två mail ifrån oss, en bekräftelse och ett mail med produkten bifogad. Titta också i skräpposten!

– Kan ni skriva ut produkten och skicka med post?
Tyvärr tillhandahåller vi inte utskriftstjänst eftersom en av poängerna med våra produkter är att man själv skriver ut precis så mycket man behöver av tex diplom och svarsformulär. Biblioteken kan ofta hjälpa till med utskrifter.

– Jag har köpt ett quiz med musikfrågor men hittar inte / kommer inte åt spellistan?
Här finns alla våra spellistor – hitta din produkt och klicka på länken>>

Produktfrågor om TEMASKATTJAKTER

– Jag har 5-6-7-åringar på barnkalaset – vilken svårighetsnivå ska jag välja på skattjakten?
Båda svårighetsnivåerna fungerar normalt sett. I varianten för 4-6 år behöver man inte kunna läsa och räkna (förutom mycket enkel räkning från 1-10), i varianten för 7-10 år finns en del gåtor där man ska kunna handskas med bokstäver och räkna plus och minus. Väljer man en enklare skattjakt för 6-7-åringar blir det ett fartfyllt äventyr där barnen ganska enkelt fixar gåtorna, men de kan ju själva läsa gåtorna så det i sig blir en skillnad mot de yngre barnen som man får läsa för. Väljer man den svårare skattjakten behöver det kluras mer och tempot blir lite lägre. Har man stora barngrupper kan det vara bra att ta den enklare då det är svårare att koncentrera sig i större grupp, har man färre barn kan det vara roligt att klura lite mer. Tanken är ju att en vuxen lekledare är med hela tiden, kör barnen fast hjälper man till.

– Hur lång tid tar det att genomföra en skattjakt?
Tidsåtgången varierar en del beroende på hur långt du sätter mellan gåtorna, hur många ni är och hur koncentrerade barnen är – men räkna med typiskt +/- 45 min. Vill man korta det hela kan man ta bort de tre utmaningarna och behålla gåtorna, utan att historien påverkas.

– Vilken skattjakt ska jag välja?
Temaskattjakterna, dvs de som kallas mysterium, Piratmysteriet, Detektivmysteriet osv är alla likvärdiga. De har samma upplägg men så klart olika historier och gåtor anpassade efter temat. De skattjakter som har olika namn men är för olika åldrar är varianter på samma produkt, dvs de har samma historia men gåtornas svårighetsgrad är anpassad efter ålder.

– Hur många barn kan jag ha med på en skattjakt?
Våra skattjakter fungerar för både en liten grupp barn och för en större barngrupp. Ca 6-8 barn kan man ha i en grupp. Har man fler barn kan man dela upp dem i lag. Man behöver en vuxen lekledare per lag. Eftersom produkten levereras som en fil, skriver du bara enkelt ut mer av de du behöver för flera lag – lekschema och kort. Lagen kan lösa skattjakten efter varandra med samma gåtor och stationer men ge gärna varje lag en unik skatt så att alla får hitta sin egen. Tips och trix om hur du kan genomföra skattjakten på olika sätt får du med skattjakten.

– Kan jag göra skattjakten inomhus / utomhus?
De flesta av våra skattjakter kan genomföras både inomhus och utomhus eller både och. Med de flesta skattjakter får man en lista med ledtrådar till gömställen, både inne och ute, som funkar på de flesta platser. Man kan också genomföra skattjakterna med en egen karta. Tips och trix om hur du kan genomföra skattjakten på olika sätt får du med skattjakten.

Produktfrågor om MORDMYSTERIER

– Vilket mordmysterium ska jag välja? Hur många kan vara med och lösa mordmysteriet?
Vi har två typer av mordmysterier – de som består av en historia som läses upp där alla är med och listar ut vem som är mördaren och mordmysterier där alla är med och spelar en roll efter manus.

Den första varianten fungerar oavsett antal personer, man kan vara hur få och hur många som helst, bara alla hör ordentligt. En “lekledare” ger instruktioner och läser upp fyra kapitel av historien. Deltagarna ska var för sig, i par eller i lag lista ut vem som är mördaren. Till sin hjälp har de ett häfte med persongalleri och i vissa mysterier också en del bevismaterial. Mordmysteriet får du som en fil, så du skriver själv ut så många häften du behöver etc. Till denna typ av mordmysterier hör tex Mordet på Mystery Manor, Maffiamordet (kortare) och Mordet på pensionat Geisthof och Mord vid Midsommar (liter längre).

För att spela mordmysterierna med roller måste man vara de antal personer som anges i varje. I Teodor Toloffs testamente är detta 10-15 personer och i Teatermordet 11-15 personer. Det finns alltså max 15 roller.

– Hur lång tid tar mordmysterierna?
De enklare mordmysterierna med en historia som läses upp tar runt en timme, totalt. Inledning, de fyra kapitlen och lösning tar runt 10 min per del. Mordgåtorna kan med fördel delas upp under kvällen, så att man tar de olika delarna mellan rätterna under en middag.

Mordmysterierna där man spelar roller är en helkvällsaktivitet, gästerna anländer som den person de spelar. Hur länge det hela sedan pågår är upp till gästerna och lekledaren – det går ju att improvisera hur mycket som helst… Men räkna med minst två timmar.

 • You've just added this product to the cart:

  Escape game: Flykten från det mystiska museet

  escape game hemma
  escape game hemma
  0 out of 5

  Escape game: Flykten från det mystiska museet

  NYHET! För 10-14 år. När barnen löst sin skoluppgift på det kvällsöppna museet blir de fångade i en korridor. Kan barnen lösa det mystiska museets åtta gåtor och fly från de uppvaknande mumierna?

  199 kr ink. moms

  NYHET! För 10-14 år. När barnen löst sin skoluppgift på det kvällsöppna museet blir de fångade i en korridor. Kan barnen lösa det mystiska museets åtta gåtor och fly från de uppvaknande mumierna?

 • You've just added this product to the cart:

  Escape game: Flykten från det hemsökta huset

  escape games för barn
  escape games för barn
  4.67 out of 5

  Escape game: Flykten från det hemsökta huset

  COOLT MYSTERIE FÖR 9-14 ÅR!
  Ett ruskigt roligt escape game / mysterium för barn i åldern ca. 9-14 år! Professor Fledermaus är försvunnen och hans hus hemsöks…

  199 kr ink. moms

  COOLT MYSTERIE FÖR 9-14 ÅR! Ett ruskigt roligt escape game / mysterium för barn i åldern ca. 9-14 år! Professor Fledermaus är försvunnen och hans hus hemsöks…

 • You've just added this product to the cart:

  Festlek: Oktoberfest!

  oktoberfest
  oktoberfest
  4.80 out of 5

  Festlek: Oktoberfest!

  Den optimala festleken till Oktoberfest! Dela upp gästerna i lag och låt dem lösa 7 utmaningar som har med Oktoberfest att göra, så som ölprovning, oktoberfestkunskap, tyska toner, korvsmakning,…

  159 kr ink. moms

  Den optimala festleken till Oktoberfest! Dela upp gästerna i lag och låt dem lösa 7 utmaningar som har med Oktoberfest att göra, så som ölprovning, oktoberfestkunskap, tyska toner, korvsmakning,…

 • You've just added this product to the cart:

  Halloweenäventyret på Spökslottet, 7-9 år

  5.00 out of 5

  Halloweenäventyret på Spökslottet, 7-9 år

  Det här är en kul skattjakt man gör längs en runda – inne eller ute. Dra ett snöre genom huset som barnen får följa och lösa gåtor på vägen till Spökslottets skattkammare. Eller sätt upp reflexer ute i mörkret som barnen får följa med hjälp av ficklampa. Åtta gåtor måste lösas för att komma in i skattkammaren!

   

  179 kr ink. moms

  Det här är en kul skattjakt man gör längs en runda – inne eller ute. Dra ett snöre genom huset som barnen får följa och lösa gåtor på vägen till Spökslottets skattkammare. Eller sätt upp…

 • You've just added this product to the cart:

  Halloweenmysteriet 7-10 år

  halloweenlekar
  halloweenlekar
  5.00 out of 5

  Halloweenmysteriet 7-10 år

  TILL HALLOWEENFESTEN!
  I Halloweenmysteriet får barnen hjälpa greve Vlad att leta upp Kråkehofs gömda skatt. För att göra det behöver de lösa spännande…

   

  169 kr ink. moms

  TILL HALLOWEENFESTEN! I Halloweenmysteriet får barnen hjälpa greve Vlad att leta upp Kråkehofs gömda skatt. För att göra det behöver de lösa spännande…