Halloweenkostymer

Halloweenkostymer och Halloween utklädnad barn & vuxna

Ingen Halloween utan halloweenkläder! När det är Halloweenfest måste man nästan klä ut sig – en kul Halloweenutklädnad är en viktig del av allt det roliga. Oavsett om man är barn eller vuxen. Är man liten behöver man så klart inte klä ut sig till något läskigt, utan kan också klä ut sig till sitt favoritdjur, prinsessa eller superhjälte. Det finns så klart en hel massa Halloweenkostymer att köpa, men man kan också göra dem själv – här har vi samlat en massa tips om bra Halloweenkostymer och hur du fixar dem till Halloween 2017!

Vampyr – en riktigt klassisk Halloweenkostym

En vampyrfigur är förmodligen bland det läskigaste som finns men är mycket enkel att göra även med hemmaknep. Svarta kläder fungerar väl som bas till vampyrdräkten, eller en vit skjorta knäppt upp i halsen. En gammal gardin eller duk fungerar bra som cape, händerna täcks av vita handskar. Sätt gärna ett brett rött band över ena axeln och knyt vid andra höften (ta Luciabandet om du har ett). Om ni inte råkar ha en cylinderhatt liggandes hemma, kan man hitta en i affären eller göra en själv av kartong. Helheten kröns med blekt smink och vampyrtänder, som går att hitta i närmaste butik vid Halloween.

Pumpa – Halloweenkostym för de yngsta

En Halloween kostym som passar barn, kan köpas färdig eller göras hemma. Det du behöver är tyg i orange, är du duktig på att sy gör du det. Annars klipper du ett hål för huvudet och armarna, fyller tyget med stoppning (kläder eller kuddar går bra) och knyter ihop det hela i midjan. Ha gärna en långärmad orange eller grön tröja under och tights. Gör gärna en grön krage med blad runt halsen. Vill du ritar du ögon, näsa och mun som på ett pumpaansikte på tyget. Sätt också gärna några gröna tygblad på huvudet.

Svart katt – elegant Halloweenkostym

En svart kattdräkt är ett enkelt men kusligt val av Halloween utklädnad. En svart långärmad t-shirt och svarta tights eller byxor samt svarta fingervantar fungerar bra som bas. En svart fjäderboa passar utmärkt som päls eller fyllig svans. Klistra fast öron av filt eller annan tyg i ett vanligt hårdiadem och komplettera klädseln med en katt-make up.

Häxa – Halloweenfavorit!

Häxan är en riktig klassisk Halloween kostym. Svarta baskläder och en gammal gardin eller lakan som cape är en utmärkt utgångspunkt för häxklädseln. Gör en egen häxhatt av svart kartong eller köp en färdig. Köp långa lösnaglar och måla svarta eller blodröda. Med en riktigt läskig häxmake-up blir häxan komplett – och glöm inte kvasten! Den kan du göra av en bunt ris och en blomsterpinne.

Pirat – passar perfekt på Halloweenfesten

En pirat hör hemma på Halloweenfesten! För att se ut som en riktig pirat behövs en vit pösig skjorta (eller mammas blus), ett par lite eleganta långbyxor eller som Errol Flynn alltid hade – trikåer och shorts. En väst passar också bra. En snusnäsduk runt huvudet, ögonlapp och stort örhänge är måsten. En pirathatt är naturligtvis helt rätt. En krok istället för hand kan man enkelt göra med hjälp av papp och folie. Klä en knuten näve med folie, gör kroken av papp och klä även denna, nita ihop med häftapparat. En tygpapegoja fasttejpad på axeln gör piraten fulländad!

Mumie – en klassiker

Mumien är en återkommande klassiker på Halloweenfesten och är enkel att tillverka hemma av tygremsor som lindas och viras på som en dräkt. Tajta svarta kläder under tygremsorna är att rekommendera till mumien. Kom ihåg att inte vira tyget för hårt då blir det svårt att röra sig och om du virar alldeles för hårt kan armar eller ben domna.

Troll – gulligt för de små

Även ett alldelse vanligt troll från de svenska skogarna kan gå på Halloweenfest. Ta en bit säckväv, vik och klipp ut ett hål för huvudet. Ha en tröja och tights under och sätt trolldräkten över huvudet, bind runt med ett skärp av tyg eller garn. Gör en trollsvans av tjockt garn och fäst där bak. Avsluta med ett rufsigt, tuperat hår och smink – gulligt för de små!

Spöke eller vålnad

En spökkostym är enkel, effektfull och svår att tröttna på – en klassisk Halloween utklädnad. Använd ett gammalt lakan eller köp ett billigt i affären. Klipp ut mun, ögon och näsa ur svart filt och limma eller sy fast ansiktsdelarna på lakanet. Klipp ut små hål vid ögonen, så att spöket vet vilka han ska skrämma. Öva slutligen läskiga läten för maximal effekt! Vuxna och större barn kan ju också klä ut sig till spöke elelr vålnad i svarta kläder med vit mask – men tänk på att dessa är ganska läskiga och kan skrämmas på riktigt!

Djur – perfekt Halloweenkostym för de små

En bra utklädnad till små Halloweenfirare är att klä ut sig till sitt favoritdjur, kanske som tiger eller som lejon. En tigerrandig pyjamas, enkel ansiktsmålning och diadem med djuröron blir en fin Halloweenkostym!

Röda kläder från topp till tå. Ett par röda horn på diadem på huvudet och en svans med treudd där bak. Horn och svans finns att köpa eller gör själv av garn och papper. Tillverka också gärna en treudd av papper och fäst på en blompinne, måla svart.

Mer om Halloween

Halloweenfest | Halloween recept | Halloweenbuffé | Halloween kostymer | Halloween pynt | Halloween lekar | Halloweenmusik