Barnkalas med tema

Barnkalas med tema - fixa roligaste barnkalaset!

Att ordna barnkalas är superkul! När det börjar närma sig födelsedag för ett barn därhemma, brukar önskemålen hagla och man kan lätt känna sig stressad över ytterligare en sak som ska fixas. Sätt dig ner och prata lite med födelsedagsbarnet och bestäm er tillsammans för en ambitionsnivå som passar båda. Kanske är det så enkelt att barnet säger att han eller hon helst vill ha ett barnkalas på leklandet eller fotbollsplanen med varmkorv – och du känner att tidsåtgång och ekonomi passar resten av familjen.

Har man en liten 4-åring som däremot säger att han eller hon vill ha piratkalas med skattjakt och sådant piratkäk som Pippi äter på de sju haven och en tårta i form av ett piratskepp är utmaningen lite större. Kanske kan du kompromissa lite vad gäller önskemålen – eller så bestämmer du dig för att “klart barnet ska ha sitt drömkalas” och tycker det är roligt att fixa. Ett barnkalas hemma oavsett tema, kan bli en betydligt billigare historia än i tex bowlinghallen och kanske ännu roligare om det innehåller något ingen gjort förut, det brukar dock kräva lite mer av arrangören. Men det kan också vara mycket enkelt, med saft och bullar på gräsmattan i parken, och roliga lekar. Barnkalas kan göras på massvis med olika sätt och det är inte alltid det dyraste eller det mest välplanerade som blir det roligaste. Och kom ihåg, det är du som sätter ambitionsnivån och huvudsaken är att det blir roligt för barnen, inte att andra föräldrar blir imponerade av dina cupcakes…

Barnkalas med tema

Att ha ett tema på barnkalaset brukar vara kul och det gör det också unikt. Många gånger kan det vara enklare att fixa ett barnkalas med tema för att man då har något som knyter ihop inbjudningar, mat, dekorationer och barnkalas lekar. Till ett temakalas hör också ofta utklädning, det kräver lite av de andra föräldrarna, men barnen brukar tycka det är superkul – och kalaset blir så mycket mer speciellt.

Vad ska man då välja för barnkalas tema? Börja med att fråga födelsedagsbarnet – så får du säkert ett svar hämtat från barnets favoritlekar på förskolan eller i skolan eller från favoritbarnprogrammet eller bästa boken. Klassiska barnkalasteman är pirater, superhjältar och prinsessor. Men kan också vara dinosaurier, djungeläventyr, upptäcktsresanden, detektiver, monster eller Barbie, Blixten McQueen, Superman, Pippi eller Bamse. Bara ditt barns fantasi sätter gränserna – och vi vet ju alla att de oftast inte är snäva…

Temakalastips

För en hel del teman har vi samlat tips för hur du enkelt fixar barnkalaset med inbjudningskort, barnkalas mat, kalaslekar och mycket annat. Läs de detaljerade tipsen för varje kalas. Vi tipsar också om roliga färdiga skattjakter och kalaslekpaket för varje tema!

Piratkalas

Ett barnkalas med pirattema är en klassiker. Det är enkel för både pojkar och flickor att klä ut sig – alla har någon typ av bild av hur en pirat ser ut. Det är enkelt att fixa dekorationer och aktiviteter och barnkalaslekar är det ju inget att fundera på – på ett piratkalas måste det så klart vara skattjakt! Låt barnen ge sig ut på de sju haven och vara pirater och sjörövare för en dag!

Läs mer om hur du fixar piratkalaset här>>

På vår blogg finns ännu fler tips till piratkalaset>>

Här finns en rolig skattjakt – Piratmysteriet för 4-6 eller 7-10 år>>

Skattjakt på de sju haven till piratkalaset>>

För de lite äldre barnen som vill ge sig ut på piratäventyr finns en cool mobilskattjakt: Jakten på piratskatten, som löses med karta och frågor i mobilen. Läs mer om den här>>

Prinsesskalas

För alla små flickor med prinsessdrömmar ska det vara barnkalas med mycket rosa tyll, kronor och glitter. Ett barnkalas med prinsesstema brukar ofta vara ett va de första kalasen för småtjejer.

Så här fixar du det finaste prinsesskalaset>>

Prinsessmysteriet – rolig skattjakt till prinsesskalaset>>

Sagoskattjakt för prinsessor & riddare>>

Om man är särskilt förtjust i isprinsessor som Elsa och Anna kan man istället välja en skattjakt om isprinsessan Arabella – den finns att ladda hem här>>

Djungelfest eller safarikalas

Ett barnkalas med djungeltema är superkul i de flesta åldrar. Djur och äventyr i kul kombination är ett perfekt kalastema och alla barn kan få tillfälle att klä ut sig till sitt favoritdjur, från tiger till fjäril.

Tips till djungelkalaset finns på vår blogg firafest.se>>

Djungelmysteriet – spännande skattjakt i djungeln>>

En kul kalaslek där man åker på safari bland de vilda djuren finns att ladda hem här>>

Pippikalas

Pippi Långstrump är och förblir barnen favorit i generation efter generation. Är Pippi en favorit hemma hos er så ska det naturligtvis ordnas barnkalas i Villa Villekulla!

Tips för att ordna kalas i Villa Villekulla>>

Tipspromenad om barnboksfigurer>>

Dinosauriekalas

Dinosaurier fortsätter att fascinera och barnen brukar tycka att det är väldigt kul med dinos-ar. Till dinosauriekalaset behövs det så klart lite fantasi och inlevelseförmåga, då man ska förflytta sig i tid och rum – men det brukar inte vara något större problem för uppfinningsrika barn!

Dinosauriemysteriet: Naturligtvis går även dinosaurierna på skattjakt>>

Cirkuskalas

Cirkusens värld är omgiven av mystik och äventyr och ett perfekt tema för kalaset där man kan inkludera en hel massa skojiga lekar och kanske till och med hyra n en trollkarl!
Tips för att ordna cirkuskalas>>

Cirkusmysteriet – roligt äventyr där barnen får hjälpa lejontämjaren att hitta de försvunna nycklarna till lejonburen>>

Kalas för alla små superhjältar

Superhjältar är ännu ett riktigt klassiskt tema för barnkalaset. Alla barn, både tjejer och killar brukar gilla att klä ut sig till superhjälte och är det någon tjej som tvekar finns det ju både prinsessor och feér med superkrafter – elelr någon annan figur man kan hitta på för dagen. Det är barnens fantasi och inlevelseförmåga som ska få styra!

Så fixar du ett kul superhjältekalas, här finns också roliga “action-splashar att skriva ut och dekorera med>>

Här finns fler tips till superhjältekalaset>>

Superhjältemysteriet – skattjakt för superhjältekalaset>>

Frostkalas

Elsa och Anna, prinsessorna av Arendal och deras vänner renen Sven och snögubben Olof som gillar varma kramar har blivit omåttligt populära och ett “Frost-kalas” står högt på mångas önskelista. Fixa ett Frostkalas med vinteriga dekorationer, glasslott och en skattjakt – gärna i snö om årstiden och vädret tillåter!

Så här fixade Kalasmamman ett Frost-kalas>>

Ismysteriet – skattjakt med isprinsesstema>>

Mer mysig vinter finna det dessutom i Vintermysteriet där det handlar om att hjälpa kung Frost. Läs mer om skattjakten här>>

Och här finns lite tips till vinterkalaset utomhus>>

Detektivkalas eller mysteriekalas

Barn älskar mysterier! Ett mysteriekalas eller detektivkalas är ett roligt tema som passar bra när man kanske redan har klarat av pirater, prinsessor och superhjältar. Vår bloggare kalasmamman fixade mysteriekalas med hemlig mat i låda och så klart ett mysterium för barnen att lösa!

Här hittar du tips från Kalasmamman som fixade mysteriekalas för ett gäng 6-åringar>>

På vår blogg finns fler tips till Detektivkalaset>>

Vi har en mängd roliga mysterier till mysterie- eller detektivkalaset för barn i alla åldrar:
Detektivmysteriet: Boven Skuggan härjar i Småköping – finns för både 4-6 och 7-10 år>>

Mysteriet på museet (för 7-10 år): Barnen måste rädda den egyptiska utställningen>>

Hotellmysteriet – tjuvjakt på hotellet som slutar med att man med ledtrådar ska lista ut vem som är tjuven!>>

Vill man istället lösa deckargåtor i mobilen finns flera olika mobilskattjakter att välja mellan, t.ex. Detektivjakten eller Jakten på den maskerade tjuven.

För de lite äldre barnen finns det spännande escape games och mysterier som är lite mer utmanande – kolla in alla här>>

Undervattenskalas

Barnen fascineras av världen under vattenytan och inspireras av Den Lilla Sjöjungfrun och Nemo. Önskar sig ditt barn ett undervattenskalas är det dags att använda fantasin! Smycka med färgglada fiskar, bjud på fish & chips och fixa en klassisk fiskdamm.

Barnkalasmamman fixade undervattenskalas – läs kalastipsen här>>

Undervattensmysteriet – skattjakt under ytan>>

Spionkalas

Att vara spion eller hemlig agent är många barns stora dröm, den går lätt att uppfylla genom att bjuda in till ett kalas med Spionskolan.

Läs mer om att fixa kul Spionkalas för hemliga agenter här>>

Spionskolan är ett klurigt Escape game som finns i två svårighetsnivåer, 7-9 och 10-12 år>>

Den klurigaste spionutmaningen är TOP SECRET – Agenternas hemliga uppdrag där olika lag tävlar mot varandra med karta och gåtor i mobilen!

Harry Potter-kalas

Kalas med Harry Pottertema eller trollkarlstema går aldrig ur tiden. Generation efter generation av barn drömmer om att få gå på Hogwarts – eller kanske på Hallows skola för trolleri och magi?

Här finns ett färdigt superroligt escape game där barnen ska ta examen från trollkarlsskolan genom att klara av ett antal spännande lektioner.

Halloweenfest!

Ska man ha kalas i oktober-november passar det perfekt med en Halloweenfest eller ett barnkalas med tema spöken, häxor och monster! Halloween har blivit allt större hos oss och det är kul att lysa upp hösten med oranga pumpor, bus och godis! Hos oss på grapevine finns en hel Halloweenguide med tips inför Halloweenfesten elelr barnkalaset med Halloweentema.

I vår Halloweenguide hittar du massvis med tips för Halloweenfesten och roliga skattjakter & festlekar>>

Julfest!

Fyller man år strax innan kul kan det ju passa bra att ha barnkalas med jultema. Gör allt det där juliga som är så mysigt, låt barnen göra julpyssel, bjud på julgott, sjung julsånger och mys! En kul idé är att limma ihop några pepparkakshus och låta barnen i mindre grupper dekorera varsitt pepparkakshus med strössel, godis och glasyr. En rolig aktivitet som engagerar! Man kan sedan dra lott om vem som får ta med sig de färdiga husen hem – så slipper du själv ha en hel liten pepparkaksstad.

Här hittar du tips om hur du ordnar julfest för barnen>>

Skattjakt: Tomtarnas julmysterium>>>

Här finns en kul julfestlek för barn i åldern 8-12 år – låt dem lösa Tomtarnas uppdrag!>>

Påskkalas!

Är födelsedagsbarnet född på våren och påsken är nära kan det vara roligt att ha barnkalas med påsktema. Påskpyssla, måla ägg och ordna äggjakt!

Kalasmammans tips till påskfesten>>

Här hittar du massvis med tips om roliga påskpyssel och äggjakt>>

Vi har flera olika roliga äggjakter med gåtor och utmaningar som gör det lite klurigt att hitta påskäggen!

Skattjakten “Äggjakten” med gåtor och utmaningar som passar 4-6 år och 7-10 år>>

Här finns “Påskharens knepiga äggjakt” med kluriga gåtor>>

Vill man ut och röra på sig och kanske lösa påskens coolaste äggjakt kan man istället välja en som man löser med karta och gåtor i mobilen. Läs mer om dem här>>

Sommarkalas!

Har födelsedagsbarnet en sådan tur att han eller hon firar födelsedag på sommaren kan det bli ett härligt barnkalas utomhus och då är det också enklare att bjuda fler kompisar. Bjud på picknick i parken, det blir både mysigt och enkelt. Servera mat som går bra att äta med händerna, sittande på filtar i gräset.

Sommarmysteriet: En somrig, härlig skattjakt>>>

Färdiga barnkalaslekar

Vi på grapevine tar fram färdiga festlekar och roliga aktiviteter – och något av det roligaste som finns är barnkalas! Hos oss hittar du massvis med olika skattjakter på olika teman, alla med en rolig historia och ett mysterium för barnen att lösa med hjälp av ledtrådar och kluriga gåtor och utmaningar. I våra paket får du allt som behövs, du beställer, betala och får filen levererad omedelbart med e-mail. Du skriver sedan ut allt som du behöver för att mycket enkelt fixa den roligaste barnkalasleken! Enkelt för dig – buskul för barnen!

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Sommarmysteriet 7-10 år

  skattjakt sommar
  skattjakt sommar
  4.67 out of 5

  Skattjakt: Sommarmysteriet 7-10 år

  Låt barnen lösa sommarmysteriet som anländer med flaskpost. Riktigt rolig och somrig skattjakt som kan genomföras nästan var som helst och passar varje tillfälle – hela sommaren. Förgyll sommarfesten…

   

   

  169 kr ink. moms

  Låt barnen lösa sommarmysteriet som anländer med flaskpost. Riktigt rolig och somrig skattjakt som kan genomföras nästan var som helst och passar varje tillfälle – hela sommaren. Förgyll sommarfesten…    

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Det stora skogsäventyret 7-9 år

  skattjakt i skogen
  skattjakt i skogen
  4.43 out of 5

  Skattjakt: Det stora skogsäventyret 7-9 år

  SKATTJAKT I SKOGEN!
  Superrolig skattjakt i skogen eller parken. Sju kluriga gåtor måste lösas under äventyrets gång för att till sist nå fram till skatten!

   

  179 kr ink. moms

  SKATTJAKT I SKOGEN! Superrolig skattjakt i skogen eller parken. Sju kluriga gåtor måste lösas under äventyrets gång för att till sist nå fram till skatten!  

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Detektivmysteriet 7-10 år

  detektivkalas
  detektivkalas
  4.75 out of 5

  Skattjakt: Detektivmysteriet 7-10 år

  NYHET! Det händer mystiska saker i Småköping! Kan barnen lösa mysteriet med de försvunna böckerna och avslöja tjuven?

   

   

  169 kr ink. moms

  NYHET! Det händer mystiska saker i Småköping! Kan barnen lösa mysteriet med de försvunna böckerna och avslöja tjuven?    

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Sommarmysteriet 4-6 år

  skattjakt sommar
  skattjakt sommar
  5.00 out of 5

  Skattjakt: Sommarmysteriet 4-6 år

  Låt barnen lösa sommarmysteriet som anländer med flaskpost. Riktigt rolig och somrig skattjakt som kan genomföras nästan var som helst och passar varje tillfälle – hela sommaren. Förgyll sommarfesten…

   

  169 kr ink. moms

  Låt barnen lösa sommarmysteriet som anländer med flaskpost. Riktigt rolig och somrig skattjakt som kan genomföras nästan var som helst och passar varje tillfälle – hela sommaren. Förgyll sommarfesten…  

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Dinosauriemysteriet 4-6 år

  barnkalas dinosaurier
  barnkalas dinosaurier
  5.00 out of 5

  Skattjakt: Dinosauriemysteriet 4-6 år

  Skattjakten för alla barn som gillar dinosaurier! Här får barnen bege sig till dinosauriernas värld och hjälpa Maiasauramamman Maja att hitta hennes ägg som den busiga Pterodactylusungen Polly har…

   

  169 kr ink. moms

  Skattjakten för alla barn som gillar dinosaurier! Här får barnen bege sig till dinosauriernas värld och hjälpa Maiasauramamman Maja att hitta hennes ägg som den busiga Pterodactylusungen Polly har…  

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Superhjältemysteriet 4-6 år

  superhjältekalas
  superhjältekalas
  5.00 out of 5

  Skattjakt: Superhjältemysteriet 4-6 år

  Fixa superroligaste superhjältekalaset! Hjälp Supersune att rädda Big City från Boven med den gröna masken. Ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar….

   

  169 kr ink. moms

  Fixa superroligaste superhjältekalaset! Hjälp Supersune att rädda Big City från Boven med den gröna masken. Ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar….  

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Piratmysteriet 4-6 år

  piratskattjakt
  piratskattjakt
  4.67 out of 5

  Skattjakt: Piratmysteriet 4-6 år

  Låt barnen ge sig ut på ett spännande piratäventyr! Barnen får flaskpost. Kapten Tveskägg har förlist på en öde ö och nu är hans värsta fiende kapten Svartskägg ute efter hans sjörövarskatt.  Han behöver barnens hjälp att rädda skatten!

   

  169 kr ink. moms

  Låt barnen ge sig ut på ett spännande piratäventyr! Barnen får flaskpost. Kapten Tveskägg har förlist på en öde ö och nu är hans värsta fiende kapten Svartskägg ute efter hans sjörövarskatt.  Han behöver barnens…

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Älvmysteriet 4-6 år

  kalas älvor
  kalas älvor
  4.40 out of 5

  Skattjakt: Älvmysteriet 4-6 år

  Bege er till älvornas förtrollade värld! En fantasifull skattjakt som passar alla barnkalas! Hjälp älvorna att hitta sina trollsön så att de kan skapa älvstoft i regnbågens alla färger och årstiderna…

   

  169 kr ink. moms

  Bege er till älvornas förtrollade värld! En fantasifull skattjakt som passar alla barnkalas! Hjälp älvorna att hitta sina trollsön så att de kan skapa älvstoft i regnbågens alla färger och årstiderna…  

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Detektivmysteriet 4-6 år

  detektivkalas
  detektivkalas
  5.00 out of 5

  Skattjakt: Detektivmysteriet 4-6 år

  NYHET! Ett detektivmysterium med extra allt! Detektiven Fingal Finn lyckas inte lösa fallet. Kan barnen lista ut var de försvunna böckerna är och avslöja boktjuven?

  169 kr ink. moms

  NYHET! Ett detektivmysterium med extra allt! Detektiven Fingal Finn lyckas inte lösa fallet. Kan barnen lista ut var de försvunna böckerna är och avslöja boktjuven?

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Djungelmysteriet 4-6 år

  barnkalas djungel
  barnkalas djungel
  5.00 out of 5

  Skattjakt: Djungelmysteriet 4-6 år

  Fixa ett kul Djungelkalas! En riktigt rolig skattjakt för alla små äventyrare! Låt barnen ge sig ut på expedition i djungeln för att hitta Mayaindianernas glömda stad! Det blir ett riktigt äventyr…

   

  169 kr ink. moms

  Fixa ett kul Djungelkalas! En riktigt rolig skattjakt för alla små äventyrare! Låt barnen ge sig ut på expedition i djungeln för att hitta Mayaindianernas glömda stad! Det blir ett riktigt äventyr…  

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Djurparksmysteriet 7-10 år

  barnkalas djur
  barnkalas djur
  5.00 out of 5

  Skattjakt: Djurparksmysteriet 7-10 år

  Djurparksmysteriet är perfekt för alla barn som gillar djur – och att lösa mysterier! Och vem gör inte det? I djurparksmysteriet försöker en tjuv kidnappa en sällsynt och värdefull groda – barnen…

   

  169 kr ink. moms

  Djurparksmysteriet är perfekt för alla barn som gillar djur – och att lösa mysterier! Och vem gör inte det? I djurparksmysteriet försöker en tjuv kidnappa en sällsynt och värdefull groda – barnen…  

 • You've just added this product to the cart:

  Skattjakt: Prinsessmysteriet 4-6 år

  prinsesskalas 5 år
  prinsesskalas 5 år
  5.00 out of 5

  Skattjakt: Prinsessmysteriet 4-6 år

  Perfekt till prinsesskalaset! Prinsessmysteriet är en rolig skattjakt där alla prinsessor får hjälpa att befria prins Månstråle, som en ond fe har förvandlat till groda och låst in i slottstornet….

   

  169 kr ink. moms

  Perfekt till prinsesskalaset! Prinsessmysteriet är en rolig skattjakt där alla prinsessor får hjälpa att befria prins Månstråle, som en ond fe har förvandlat till groda och låst in i slottstornet….  

 • You've just added this product to the cart:

  Uppdrag: Skattjakt! 8-12 år

  skattjakt för barn
  skattjakt för barn
  4.90 out of 5

  Uppdrag: Skattjakt! 8-12 år

  Utomhusskattjakt med knepiga uppdrag – både “tankenötter” och praktiska uppdrag! För barn ca. 8-12 år. Perfekt till Fångarna på fortet-kalas eller klassfest. Skattjakten kan göras i skogen, i parken…

  179 kr ink. moms

  Utomhusskattjakt med knepiga uppdrag – både “tankenötter” och praktiska uppdrag! För barn ca. 8-12 år. Perfekt till Fångarna på fortet-kalas eller klassfest. Skattjakten kan göras i skogen, i parken…

 • You've just added this product to the cart:

  Escape game: Flykten från den hemliga trädgården

  escape game utomhus
  escape game utomhus
  5.00 out of 5

  Escape game: Flykten från den hemliga trädgården

  NYHET! ESCAPE GAME UTOMHUS. För 9-13 år. Barnen har blivit fångade i den hemliga trädgården – kan de lista ut trollformeln för att fly? Gör ett eget escape game – var som helst utomhus!

  199 kr ink. moms

  NYHET! ESCAPE GAME UTOMHUS. För 9-13 år. Barnen har blivit fångade i den hemliga trädgården – kan de lista ut trollformeln för att fly? Gör ett eget escape game – var som helst utomhus!

 • You've just added this product to the cart:

  Escape game: Flykten från det mystiska museet

  escape game hemma
  escape game hemma
  5.00 out of 5

  Escape game: Flykten från det mystiska museet

  NYHET! För 10-14 år. När barnen löst sin skoluppgift på det kvällsöppna museet blir de fångade i en korridor. Kan barnen lösa det mystiska museets åtta gåtor och fly från de uppvaknande mumierna?

  199 kr ink. moms

  NYHET! För 10-14 år. När barnen löst sin skoluppgift på det kvällsöppna museet blir de fångade i en korridor. Kan barnen lösa det mystiska museets åtta gåtor och fly från de uppvaknande mumierna?

 • You've just added this product to the cart:

  Escape game: Spionskolan 7-9 år

  escape game
  escape game
  4.25 out of 5

  Escape game: Spionskolan 7-9 år

  Välkommen till Spionskolan S.P.Y.S! Här utbildas hemliga agenter i åldern 7-9 år. Först får de en grundläggande spionutbildning innan de skickas ut på sitt första uppdrag! Då gäller det att lista ut…

  199 kr ink. moms

  Välkommen till Spionskolan S.P.Y.S! Här utbildas hemliga agenter i åldern 7-9 år. Först får de en grundläggande spionutbildning innan de skickas ut på sitt första uppdrag! Då gäller det att lista ut…

 • You've just added this product to the cart:

  Escape game: Hallows skola för häxeri & magi 10-14 år

  harry potter kalas
  harry potter kalas
  4.50 out of 5

  Escape game: Hallows skola för häxeri & magi 10-14 år

  Ett superkul Escape game på Hallows skola för häxeri och magi där man utbildar trollkarlar och häxor i åldern 10-14 år. Först ska eleverna skrivas in och sorteras i elevhem sedan ska de klara av åtta…

  199 kr ink. moms

  Ett superkul Escape game på Hallows skola för häxeri och magi där man utbildar trollkarlar och häxor i åldern 10-14 år. Först ska eleverna skrivas in och sorteras i elevhem sedan ska de klara av…

 • You've just added this product to the cart:

  Escape game: Flykten från det hemsökta huset

  escape games för barn
  escape games för barn
  4.83 out of 5

  Escape game: Flykten från det hemsökta huset

  COOLT MYSTERIE FÖR 9-14 ÅR!
  Ett ruskigt roligt escape game / mysterium för barn i åldern ca. 9-14 år! Professor Fledermaus är försvunnen och hans hus hemsöks…

  199 kr ink. moms

  COOLT MYSTERIE FÖR 9-14 ÅR! Ett ruskigt roligt escape game / mysterium för barn i åldern ca. 9-14 år! Professor Fledermaus är försvunnen och hans hus hemsöks…